Semangatku

Jumaat, April 08, 2011

Hari Terindah Bersama Hubby

Salam semua...

Gud morning!!! Sini pagi lagi waktu catatan nie dibuat...baru jerr lepas siap breakfast hehe...biasalah ari minggu...ari cuti ari niee...sini cam negeri cik siti wan kembanglahh...hari jumaat dan sabtu cutinya...negara arabkan...jumaat dihormati sangat2...sukalah hubby tak keja ari niee...ada masa berdua2an hikhikhik...

Sini breakfast tak macam Mesia...ada nasi lemak, bee hoon goreng, rendang, pulut kuning, roti canai macam2 lagilahh tapi sini mana ada semua tu....kalau nak kena buat sendiri especially nasi lemak lah kann...tapi kat sini susah gakk nak dpt ikan bilis yg cun melecunn yg ada punn jenis yg keras and besar2 tak lalulah nak makan hehe....so pepagi niee pekena roti paratha...aloo paratha with teh tarik...so speciallahh tu menu tu kat sini hehe...lagipun si hubby sukalah kann...indian menu hehehe....bukan homemade punn instant punyalahh...mana pandai nak tibai2 roti niee...hehe patut jadi roti nanti jadi benda lain pulak hahaha...

Aktiviti kat sini biasanya petang2 baru bermula....kalau pepagi gini semua org duk umah jerr tido sblm solat jumaat...nie lah kehidupan org sini...tak sama ngan kl tuu...jauh bezanyaa....kedai pun tak bukak lerr ari niee...bukanlah kata tak  buka langsung tapi aktiviti akan start selepas solat jumaat semuanya....kedai2 runcit adalah yg buka tapi most of the kedai gitulahh after solat jumaat baru buka....tak der org niaga2 gerai2 nasi ker apa kerr...tak akan jumpalahh...restoran2 yg ada punn kul 8 or 9 baru bukak...hmmm memang satu kelainan sesangatlahh kat sinii..sapa nak tauu mailahh holiday sini dialu2kan sesangatt....petang2 aktiviti pantai dan berpicnic kat taman2 with family...tak caya mai lerr sini.

Hmmm...apa2pun lain tempat lain ragamnya kan...beza2 tapi itulah best jugak merasa duk negara org niee...pengalaman baru dlm hidup kan kan kan

10 ulasan:

  1. tingin aku nak g sana..sponsor aku beb!...muahahaha..

    p/s: akak ko text aku pepagi buta mintak adress..hehehe..

    BalasPadam
  2. penginapan makan minum ditanggung beress hehe...tiket tu sendiri mau ingatlah hahaha...gilo akak ku tu..pepagi sms org haha...padahal dah kasi dahh addressnyaa...sure ari niee anto tuu...tunggu yaaa

    BalasPadam
  3. ari nie anto senin laa dptnya..esok lusa opis tutop..hahahaha..

    tunggu laa encek shamsul dpt doyan runtoh..baru laa leh melawat hangpa kat sana..

    BalasPadam
  4. salam gegar dr kumpulan 5!!
    jemput singgah ke blog saya!!
    http://alkisahfirdaus.blogspot.com

    BalasPadam
  5. owh..akak duduk kat arab rupenya..
    jumpe blog ni dari blog abg ben.hye!!=)

    BalasPadam
  6. hi.. wen dtg dari kumpulan 5. sedang berusaha nak follow semua ahli grup tu. JOm ramai2 kasi gegar...

    BalasPadam
  7. tq firdaus...nanti akak follow kamu ya...just checking ok :)

    BalasPadam
  8. nurulfzz: ya akak duk abu dhabi dekat ngan dubai hehe...tima kasih jenguk blog akak yaa...nanti akak jenguk blog kamu n folow skali ya :)

    Wen: tqvm and akan follow kamu jugak :)

    BalasPadam
  9. as-salam em bnyk ari dos dop jnguk blog yatie,sronok polow blog yati vase mcm dop DUBAI 2...k'ma pn pg td makan roto arab cicoh sardin n kari ayam...SODAP JG...heh2...

    BalasPadam
  10. kak ma...tima kasih jadi follower setia gitew hehe...roti arab bestkan...nak lagi best mai lerr sinii hehehe :)

    BalasPadam